ХТ -туристичний форум України и велофорум Харкова

Полная версия ВходРегистрация

FAQПоиск


Пред. тема | След. тема
Страница 43 из 55 [ Сообщений: 811 ]
На страницу Пред.  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 55, Bce  След.
Начать новую тему Ответить
Версия для печати

FAQ. Ночное освещение.

Re: FAQ. Ночное освещение.

- Ерофей Хабаров
Профиль 
21.11.2016 12:34 Сообщение
tifo писал(а)
Брешуть. Не буде там 0.3 ніколи, навіть в них по графіку більше.

Або хтось графіки читати не вміє. Для SS34 - 0.3в при 0.3А за 25С

tifo писал(а)
До того ж у діодів шотки є одна "проблемка" - мала зворотня напруга

Як постійно під навантаженням - динамка більше своїх 3вт не видасть, найширпотребніших SS34 вистачає з гігантськими запасами. Як можлива експлуатація без навантаження - доведеться ставити стовольтові S310 і миритися з зайвими втратами.

З синхронником тут теж є підводні камені - польовики з малими U(gs)th всі як один низковольтні. Знов доведеться йти на компроміси - опір каналу буде далеко не 50мОм в робочій точці.

В принципі, обмеження в динамці більше по струмові, ніж по потужності. Якщо зберігати обмеження, можна зняти і більшу потужність, якщо споживання не буде перевищувати 0.3-0.4А. Але схемотехнічно без релюшок якось в голові не зростається :pardon:

tifo писал(а)
Оо, нарешті я побачив з чого китайці злизали мій ліхтарик.

Там кажись першими пецль чи прінцептон були. Хоча, можу і помилятися - продукція обох контор не викликає іншого крім подиву :)

tifo писал(а)
https://www.aliexpress.com/item/IR-Sensor-1000Lm-3W-LED-1-Mode-Headlight-USB-Rechargeable-Bike-Head-Lamp-Torch-Light-Headlamp/32411061454.html

Рома вело писал(а)
Ради интереса куплю и сравню...

Какашка, не вартує навіть тих невеликих грошей http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=42:22664 Хоча щоб китайці трішки менше його "оптимізували", вийшов би непаганий бюджетний налобник.

tifo писал(а)
Доречі, а в чому та якість вимірюється? ;)

В якості, як не дивно. Нормальна електроніка, оптика, брендові доди (а не а-ля Cree типу LatticeBright - які за свої гроші в принципі непагані, але не як заміна з наступним видаванням за Cree) не з відстійника браку, нормальне анодування (а не таке що облазить від нігтя, а то й просто матова чорна фарба), нормальні різьби (от в усіх мною бачених дешевих хххФайрах різьба дрібна неанодована з трикутним профілем - ну невже так важко різати квадратну і до анодування? Просто не розумію китайців), нормальна конструкція (діод, який висить на 1мм алюмінієвій "зірці" - в кожному першому дешевому ліхтарі, а вдувають туди по 5+вт), ....
В брендів також бувають косяки, але на порядки рідше.

DesignerMM писал(а)
по поводу лития и мороза - выносная батарея в термобоксе может ей так будет лучше.

Та заспокойтесь ви з цією панікою "літій на морозі". При проморожуванні до -20 з ширпотребних банок можна зняти приблизно 2/3 ємності, що для чотирьохбаночних боксів ІМХО більше чим достатньо - за той час поки висадиш акум сам перетворишся на бурульку :D
Сам такий був, теж панікував, в результаті в холодильнику другий рік валяються 4 18650 LiFePO4 - тулити їх нікуди, вони з тріском програють звичайнісіньким самсам 26F
Єдине, що сильно не любить літій - зарядки в замороженому стані. Для зарядки їх треба прогрівати хоча б до +5, а краще до +15.

DesignerMM писал(а)
Зы: Я вот все размышляю, что оптимальнее - 2 трех-ватных эмиттера или один XM-L2...

Хмель. Бо китайські світлодіоди такі китайські.... Краще - квад/тріпл XP-G2 (десь бачив розрахунки, зараз шукати ліньки, хоча по графікам з даташитів все чудово видно).
Ще хотілося б почути куди ця вся конструкція, можливо туди попроситься нічія чи якийсь MT-G2 :D

DesignerMM писал(а)
не, для хмеля то 1400мА как раз и 50 процентов, эффективность выше односзначно, просто он 100, а эмиттеры по 12

На buyincoins є чудові самсунговські діоди (аналоги XP-G) за смішні гроші, тому особисто я зв'язуватись з китайским ноунеймом не бажаю. Ну, хіба що розпаяти якусь стрічку на 5730 :D - малим на іграшки підсвічування притулити :D

Рома вело писал(а)
Шоб вы там из китайского не жевали-когда купляешь тот же феник

Дядя, фенікс - чистопородний китаєць :D Як і найткор, олайт, джетбім, Xtar,.... Поменше пафосу, плз :)
Варта вже до речі теж років 15 - чистопородні китайці (щось німецького у варти ще лишилось - автоакуми, кажись). Правда марку якось трохи тримають.

Рома вело писал(а)
Есть достоиные варианты на аа батарейке...

АА батарейка цікава якщо літієва, а це трапляється вкрай рідко. В решті випадків 16340/18350/18650 рулять і педалять. Тільки от не треба розказувати про "кожний ларьок" - на тих ларькових тільки пецлі жевріти можуть :D

tifo писал(а)
1 - всі сучасні світлодіоди є люмінофорними. Саме це дозволило свого часу сильно підвищити яскравість світлодіодів, до цього вони навіть в якості індикаторів погано працювали. Саме він же дозволяє "грати" кольорами. Доречі в білих світлодіодах люмінофорна складова найбільша.

РТФМ, блін. Єдині світлодіоди, в яких використувується люмінофор - білі. Бо потрібно світити зразу в різних ділянках спектру. Решта світлодіодів - безлюмінофорні. Хоч би на фотки тих самих різнокольорових XP-E/XR-E/etc подивився, а не писав дурницю.

tifo писал(а)
до цього вони навіть в якості індикаторів погано працювали

:lol: Просто ридаю :) АЛ307БМ хз якого року розробки чудово показували :D В ті роки особливо за яскравістю не гналися - навіть "ніяких" по сьогоднішнім міркам АЛ102 вистачало для цілей індикаторів. А от як почали заморочуватися всяким підсвічуванням, так їхня потужність і почала рости.
Последнее сообщение


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Георгий Седов
Профиль 
21.11.2016 12:50 Сообщение
я не рассматриваю покупку за рубежом. Понятно что хмель эффективнее по свету, но для уличного освещения дороговато как для меня. Китайский эмитер не жалко да и про надежность нет речи - трехватник на токе 0.7 проверял - греется конечно но не критично и их если 2-3 последовательно или параллельно включить то света вроде достаточно, чтоб ночью по двору пройти не спотыкаясь... Просто если разница действительно такая большая по эффективности - аккумулятор реже заряжать придется. А за мороз я не переживаю - писал конкретно личностно...


СообщениеСообщение было удалено | удалил: DesignerMM | 21.11.2016 12:52.


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Руаль Амундсен
Профиль 
22.11.2016 17:54 Сообщение
Ну и зря вы наехали на легкие налобники работающие на АА батарейке...Очень удобно в велопоходах на стоянках,легкий,светит долго...
Вот типа такого http://www.bike-discount.de/en/buy/taq-led-headlamp-sunrei-ree-266467/wg_id-18805


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Георгий Седов
Профиль 
22.11.2016 19:25 Сообщение
А чим китайський більше ніж вп'ятеро дешевший гірший? Тут вже люмени, перегрів, погане анодування та інша хня не прокатять.

пс - я сам проти дешманського ліхтарика за пару баксів бо таки хня. Але ж за баксів 5 вже нормальні з батареєчних.


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Руаль Амундсен
Профиль 
22.11.2016 23:39 Сообщение
Всегда есть разница между "нормальным"и "отличным"...


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Перси Фоссет
Профиль 
22.11.2016 23:44 Сообщение
и шо, хорошая скидуха, что так надо отрабатывать?


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Ерофей Хабаров
Профиль 
23.11.2016 00:21 Сообщение
Рома вело писал(а)
Ну и зря вы наехали на легкие налобники работающие на АА батарейке..

На нормальні - мають право на життя. Але нормальних негусто і ціна чомусь теж не додає оптимізму :( В самого є перероблений на літій колишній "№9 з БіК", але з появою скілханта він почав вкриватися пилюкою. Переробляв з двох причин: таки NiMH акум відчутно важче 14500, і світла при живленні від АА було малувато (це головне, вага вже бонусом :) ).
Рома вело писал(а)
Вот типа такого

http://forum.fonarevka.ru/showthread.ph ... post513925 ;)
На алі вони баксів по 13-17 з фрішипом
Рома вело писал(а)
Всегда есть разница между "нормальным"и "отличным"...

Ree відверто далеко до "отлічно". За свої гроші прийнятний, і не більше того.
tifo писал(а)
Але ж за баксів 5 вже нормальні з батареєчних.

Хоч один покажіть.
Щось більш-менш придатне - від десятки. Нормальне - 50+ Добре що скілханти/найткори можна придбати по 30...
Я дешевих ліхтариків перекупляв мабуть на цілу зебру, а всі якісь не такі як треба - порозпродував/роздарив. Бо в порівнянні з "лійками" за два бакси вони дійсно непагані, але як порівняти з недорогим ручним конвоєм - фігня фігньою. І якщо з ручними ліхтарями варіантів "недорого і якісно" зараз вистачає, то в налобниках знизу хлам, нормальне 30-50, і зебра по 100. І всьо.

До речі - https://ru.aliexpress.com/item/Mini-4-M ... 95072.html :-P Да, я в курсі його косяків, але за 3 бакси піде ;)


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Перси Фоссет
Профиль  ICQ 
23.11.2016 01:25 Сообщение
Рома вело писал(а)
Всегда есть разница между "нормальным"и "отличным"...

Один хороший знакомый говорил когда-то: "Есть плохие программы, есть хорошие, есть отличные, и есть такие, которые работают".
С железяками - ровно то же самое.


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Руаль Амундсен
Профиль 
23.11.2016 05:53 Сообщение
Как с этими фонарями для велосипеда и походов-рациональности нет....Можно купить хлам на рынке и оно будет кое как работать...Просто я люблю хорошие детали к велику,снарягу в поход-так как это моё хобби,потому предпочетаю хорошего качества..


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Перси Фоссет
Профиль  ICQ 
23.11.2016 12:33 Сообщение
Рома вело писал(а)
Просто я люблю хорошие детали к велику,снарягу в поход-так как это моё хобби,потому предпочетаю хорошего качества..

Тут "безбазара": сам очень люблю красивые вещи, приятно лежащие в руках и идеально работающие, но увы: Время, персональные финансовые возможности и нездоровая любовь продавцов к шуршащей раскрашенной бумаге, увы, вносят в последнее время очень уж существенные коррективы :(


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Юрий Сенкевич
Профиль  WWW  ICQ 
23.11.2016 14:30 Сообщение
Дивуюсь налобникам в 140-160-300 люмен, що позіціонуються як туристичні. При чому часто режими такі, що ліхтар видає або 30люмен або зразу максимум. Ну с хєра лі нам такіє мєдалі?! Десь бачив що "нормальне світло" для кемпінгу 40-60 люмен з точки. Нашо мені більше - просто не розумію. В мене фірмовий Енерджайзер видає 90 люмен в піку. Ну і? - через 5-6 днів в мене вже проблемми з яскравісттю за рахунок того що батарейки вижрано. Брав за 35 баксів.
З приводу якості то я так зрозумів діод то 20% проблем. Якщо плафон, що покриває діод, швидко царапається, якщо схема має низький ККД, якщо механізм зміни куту нахилу плафону не тримає, якщо контакти відвалюються - все це теж має велике значення. І гад вирішення кожної з цих проблем додає по парі-трійці баксів до вартості ліхтарика.


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Руаль Амундсен
Профиль 
23.11.2016 14:49 Сообщение
Таки феникс рулитс юсб зарядкой)))...Прочро,надежно,от динамовтулки и солнечной панели заряжаемо...Да...стоит немного денег-зато проблем нет...


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Ерофей Хабаров
Профиль 
23.11.2016 15:23 Сообщение
Volod писал(а)
Ну і? - через 5-6 днів в мене вже проблемми з яскравісттю за рахунок того що батарейки вижрано

Та скільки ж там тієї батарейки - трохи більше 1вт*год.... CR123 з т.з вага/енергія поза конкуренцією, але досить дорогі. І ККД драйвера можна зробити високим без зайвого головного болю. Недарма цей формат широко використовується у всіляких ПНВ і т.п.

Volod писал(а)
Якщо плафон, що покриває діод, швидко царапається

От це - сама остання проблема. Навіть якщо та стікляшка покриється рівномірною сіткою подряпин, на роботі налобника і комфорту це не позначається ніяк, та й на силі світла теж. А от гнилі "трусєля" і тріщотки (які люблять розвалитися в самий потрібний момент) вибішують в налобниках в першу чергу. Після першої ж тріщотки на них було забито, і надалі дивився тільки на Т- та Г-подібні.

Volod писал(а)
Ну с хєра лі нам такіє мєдалі?!

Ті хто робить ліхтарики ну дуже рідко ходить в походи :) Це як недавно читав - зварили на РАПІДі титанову раму під туринг, тільки занизили діаметри труб переднього трикутника. Ні і під баулами та рама почала грати на всі сторони. Хоч варили раму і велолюбителі, але в автономний велотуризм вони не ходять.


Re: FAQ. Ночное освещение.

- Георгий Седов
Профиль 
23.11.2016 15:23 Сообщение
Рома вело писал(а)
Таки феникс рулитс юсб зарядкой)))...Прочро,надежно,от динамовтулки и солнечной панели заряжаемо...Да...стоит немного денег-зато проблем нет...


Хз, я більшістю потрапляв лише на філів з модними ліхтарями, щоб кашу підсвітити, але повною відсутністю того, чим заряджати, чи достатньою кількістю запасних акумів. Вийобуються, а потім жертвуєш їм своє.
Вернуться к началу

Начать новую тему  Ответить
На страницу Пред.  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 55, Bce  След.
Страница 43 из 55 [ Сообщений: 811 ]
Пред. тема | След. тема


Найти
Перейти
 
Полная версия